Adresa Valentina Vodnika 19, Novi Sad
Telefon 021-66-22-520

Transport robe Australija je usluga koju možemo ponuditi za ekspresna avionska rešenja ili ekonomičan brodski transport. Bez obzira da li imate hitan paket ili vrednu pošiljku, malu zbirnu pošiljku (LCL) ili pun kontejner (FCL) obezbedićemo rešenje koje odgovara zahtevima trenutka. Australija, kao jedna od udaljenijih destinacija za naše državljane postaje, iz godine u godinu, sve dostupnija i bliža zahvaljujući blagoj imigracionoj politici, dobrom životnom standardu i mogućnostima za kvalitetan život koje ova zemlja pruža.transport robe australija

Australija ima razvijenu, mešovitu privredu zapadnog tipa, sa nešto višim bruto domaćim proizvodom u odnosu na Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku, posmatrano kroz paritet kupovne moći. Zemlja se nalazi na trećem mestu liste Indeksa društvenog razvoja UN za 2006, dok je u odnosu na opšti kvalitet života u 2005. zauzela šestu poziciju na listi magazina Ekonomist. Odsustvo izvozno orijentisane prerađivačke industrije najčešće označava kao ključna slabost australijske privrede. Međutim, sve razvijeniji turizam i rastući izvoz robe široke potrošnje učinili su ovu kritiku manje bitnom. Australija je ipak četvrta zemlja na svetu po visini tekućeg deficita, izraženo u apsolutnim ciframa (u relativnim, to iznosi oko 7 % BDP-a). Neki ekonomisti smatraju ovo problematičnim, posebno zbog toga što se podudara sa visokom trgovinskom razmenom i niskim kamatama koje smanjuju troškove otplate spoljnog duga.

Avio transport robe Australija 

AKOT – All kind of transport Organizacije avio transporta svih vrsta pošiljki robu iz i do Australije po principu „od vrata do vrata“, bez obzira na lokaciju krajnjeg odredišta robe u odnosu na aerodrom u Australiju. AKOT organizuje multimodalni transport drugim vidovima prevoza od aerodroma do primaoca robe. Organizovanjem kargo čarter letova mogu se trasportovati pošiljke opšteg tipa ili specijalne vrste tereta.Ponuda avio transporta obuhvata i sve prateće aktivnosti za prihvat i otpremu avio pošiljki u izvozu i uvozu:

  • Priprema potrebne dokumentacije
  • Špediterski poslovi
  • Skladištenje
  • Praćenje pošiljke tokom celog puta

Transport živih životinja – organizacija transporta vaših kućnih ljubimaca kao i drugih živih životinja do i iz Srbije. Transport živih životinja zahteva izuzetnu preciznost i profesionalnost, samo na taj način živi teret može i sme biti transportovan avionom.

Zbirni kontejnerski transport  robe Australija (LCL)

Kada imate malu količinu robe a nije vam bitan (hitan) rok isporuke, kao i tranzitno vreme manje bitno, idelano rešenje je zbirni transport robe iz i za Australiju. Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava optimalno i pouzdano rešenje za transport manje količine robe na dugačkim relacijama.

Transport punih kontejnera Australija (FCL)

Ukoliko posedujete dosta robe ili selidbenih stvari, AKOT- All kind of transport može za vas izvršiti transport punih kontejnera za i iz Australije. Slanje robe brodom realizuje se korišćenjem standardnih brodskih kontejnera. Ukoliko vas zanima više informacija o dimenzijama i vrstama kontejnera kliknite ovde. Većina robe transportuje se u standardnim 20ft i 40ft kontejnerima međutim kada je potrebno možemo obezbediti i druge vrste kontejnera kako za robu pod temperaturnim režimom tako i za gabaritne robe koje ne mogu da stanu u standardne kontejnere. Kontejnere transportujemo preko luka u Baru, Rijeci, Kopru i Solunu ali i preko drugih evropskih luka (Antverpen, Roterdam, Hamburg, Bremen) kada potrebe nalažu. Servisom pokrivamo sve australiske luke a preko naših partnera u mogućnosti smo vašu robu preuzeti i dopremiti bilo gre u Aziji i Australiji.

Selidba Australija

Preseljenje u Australiju i iz Australije nije lak i jednostavan posao, postoji više prepeka.Prva prepreka su velika rastojanja – kako od Srbije do Australije, tako i do destinacija u samoj Australiji. Ne zaboravite, radi se o ogromnoj zemlji (rastojanje između najvećih gradova Toronta i Montreala je 500 km, do Vankuvera na krajnjem zapadu zemlje ima 3360 km) tako da je potrebna je velika logistička priprema kako bi se transport obavio u roku i bezbedno za vaše stvari.

Druga prepreka koja treba da se reši je veliki broj dozvola i uverenja koje je potrebno skupiti. AKOT – All kind of transport vam umesto vas može pribaviti sva potrebna dokumenta i papire vezane za robu. Izvršićemo detaljno planiranje koje je neophodno kako bi se selidba uspešno realizovala. Preuzećemo vaše stvari na datoj adresi i isporučiti na dogovorenoj adresi. Sami ćemo izvršiti utovar i istovar stvari sa našim profesionalnim timom. Spakovaćemo vaše stvari. Prikupićemo sve neophodne dozvole i izvršiti pripremu potrebne dokumentacije. Obavićemo sve potrebne carinske procedure. Sa nama možete da preselite i vaše vredne stvari, antikvitete, umetnička dela, knjige, kućne ljubimce i sl.

Osiguranje robe Australija

Međunarodni transport robe za ili iz Australije koji za svoje klijente vrši AKOT – All kind of transport podrazumeva i osiguranje robe od oštećenja ili drugih negativnih uticaja koji nastanu kao direktna posledica transporta, odnosno činjenjem ili nečinjenjem odgovornih lica – vozača i nekog trećeg lica. Osiguranje počinje da važi od momenta preuzimanja robe – utovara do njene isporuke na konačnu destinaciju – istovara.

U slučaju potrebe, osiguranje robe u međunarodnom transportu se može proširiti (ALL RISK), ali to zavisi direktno od klijenta. Prošireno osiguranje robe u međunarodnom transportu se može dogovoriti prilikom inicijalnog dogovora o transportu, a najkasnije do kompletiranja dokumentacije za transport robe u međunarodnom saobraćaju.

DODATNE USLUGE MEĐUNARODNOG TRANSPORTA ROBE AUSTRALIJA

Pored samog transporta robe Australija, svojim klijentima obezbeđujemo i sve ostale usluge koje su u vezi sa međunarodnim transportom robe, kao što su:

– Preuzimanje robe namenjene međunarodnom transportu;

– Priprema robe za transport i utovar;

– Priprema i obezbeđivanje neophodne dokumentacije za međunarodni transport;

– Kontrola dokumentacije i ispunjavanje carinskih procedura – carinjenje robe;

– Kompletne špediterske usluge;

– Transport u međunarodnom saobraćaju širom Sveta;

– Isporuka i istovar robe.