Adresa Valentina Vodnika 19, Novi Sad
Telefon 021-66-22-520
/ 25. октобра 2022.

Selidba knjiga

Selidba knjiga je jedan od važnih koraka prilikom selidbe. AKOT – All kind of transport nudi uslugu pakovanja knjiga koje obavlja tim profesionalaca brzo i bezbedno. Cena selidbe se određuje na osnovu veličine celokupnog tereta koji se seli i udaljenost sa jedne lokacije na drugu. Veoma je važno smanjiti ukupnu težinu na sve moguće načine. Dakle, morate da odlučite da li treba da nosite sve knjige na novo mesto ili ne!  Jedan sjajan način daolakšate selidbu je da poklonite neke ili poklonite sve knjige koje vam neće trebati u budućnosti, ali bi mogle biti korisne drugima.

Selidba knjiga – Korišćenje kutije prikladne veličine

Male kutije  (40 cm x 30 cm x 30 cm) izgledaju prikladne veličine, ali su teške za nošenje kada se napune tvrdo ukoričenim knjigama. Ako se koristite velike kutije, poželjno je popuniti samo oko 75 odsto njihovog prostora knjigama. Ostalo je poželjno popuniti odećom, kancelarijskim priborom i drugim lakšim predmetima. Važno je da kutije dobro obeležite kako bi radnici znali šta je u njima. Razlog je jednostavan, kutije su veoma teške, zbog čega su moguće i povrede radnika tokom selidbe. Ako već ne želite da posebno naglašavate šta je u kutijama, makar naglasite da su one teške. Tek onda upotrebite zaštitu za kutije, koje mogu biti i veoma profesionalne folije za nameštaj, jer dobro štite kutiju od oštećenja.

Knjige je teško oštetiti

Ovo je možda i deo istine, jer knjige zapravo možete oštetiti ali ne tako lako. Dobra vest je da je teško oštetiti knjige kada se selite, jer su one zaštićene u kutijama. Sa druge strane, knjige nije lako ni sačuvati ako imate težak teret, pa nije loše da povedete računa o njima. S obzirom da su pravljene od papira, jasno je da se mogu pokvasiti ili pocepati ako se sa kutijama ne postupa pravilno. Sve ovo imajte u vidu kada ih spremate za pakovanje.

Ojačajte dno prilikom selidbe knjige

Nije dovoljno za ovu priliku samo pronaći dobre kutije, već ih morate i dobro ojačati. Kako na tržištu ne postoje kutije samo za ovu namenu, onda se morate snaći i sami. Ako već niste u mogućnosti da pronađete kutije koje su inače jače – poput onih iz prodavnica pića, onda barem ojačajte dno posebnom trakom i materijalima.

 

Za sve vaše upite i zahteve kada je u pitanju selidba knjiga i drugih stvari, stručni tim AKOT – All kind of transport, vam stoji na raspolaganju tokom cele godine, u bilo koje doba dana.

Author:

Leave A Comment

-->