Adresa Valentina Vodnika 19, Novi Sad
Telefon 021-66-22-520
/ 24. августа 2022.

Transport robe Turska

Transport robe Turska (za i iz Turske) godinama unazad se ubrzano razvija. Trgovina u 2021 Trgovina između dveju zemalja u prva tri kvartala porasla za 37,9% i dostigla vrednost od 1,4 milijarde dolara.

Turska u Srbiju najviše izvozi tekstil, proizvode iz automobilske i mašinske industrije, belu tehniku, gvožđe i čelik, kao i sveže voće i povrće, a uvozi iz naše zemlje gume, duvan, bakar i plastiku, i proizvode iz mašinske industrije, pokazuju podaci Privredne komore Srbije.

Turska je pouzdana i ekonomična zemlja za transportu različitih vrsta robe. Bilo da se radi o evropskom ili azijskom delu Istanbula, Ankari, Bursi, Azmiru, Antaliji ili Adani, AKOT vrši utovare i istovare Vaše robe u celoj zemlji na granici između Evrope i Azije.

AKOT organizuje brodski i kamionski transport robe, pored punih utovara, imamo opciju unapred dogovorenih zbirnog transporta, punog utovara i dotovara za sve tipove robe.

Benefiti transport robe Turska – Srbija

transporta robe Turska

U jeku pandemije, kada su mnogi industrijski giganti širom sveta i Evrope bili zatvoreni, svedočili smo potpuno suprotnom scenariju u Turskoj. Industrija se razvijala i širila, pa sad imamo situaciju za određene segmente robe, da je Turska postala jedan od lidera u izvozu.

Transport robe Turska – Srbija, u zavisnosti od početnog i krajnjeg odredišta i vrste robe, uglavnom se organizuje drumskim ili pomorskim putem. Za drumski prevoz robe od Istanbula do Beograda tranzitno vreme je 3 do 4 dana, a za brodski od Istanbula do Beograda preko Rijeke od 18 do 20 dana.

Ako uzmemo da je brodski transport, kao najpovoljnija transportna opcija iz Kine, sa tranzitnim vremenom od oko 45 dana u redovnim okolnostima, srpsko tržište se sve više okreće Turskoj, koja je po kvalitetu i ceni vrlo konkurenta za širok dijapazon proizvoda.

Za sve vaše upite i zahteve, stručni tim AKOT – All kind of transport, vam stoji na raspolaganju tokom cele godine, u bilo koje doba dana.

Author:

Leave A Comment

-->